Exodus – een bijbels dagboek

CoverExodusdagboekFris dagboek, dat velen zal aanspreken.
(…)
Het dagboek laat ‘saaie’ passages niet liggen, maar weet er via Joodse uitleggers een boodschap uit te destilleren.
(Kerk & Israel Onderweg)

Het dagboek bij Exodus is een boeiende zoektocht geworden naar de betekenis van toen en voor nu. De veertig hoofdstukken worden zorgvuldig gelezen en besproken. Boeiend is dat de schrijver vaak verwijst naar de Joodse commentaren, maar er worden ook regelmatig verbanden gelegd met het Nieuwe Testament. (…) Van harte aanbevolen!     (Kerk in de Stad)

Exodus – een bijbels dagboek  |  ds. G.A. Trouwborst  | ISBN 9789082084764  |  Paperback | 104 pag. | 15,5 x 24 cm | € 12,50

Dit bijbels dagboek behandelt het complete bijbelboek Exodus. Gedurende elf weken reist de lezer langs alle verhalen: van de slavernij in Egypte, de tien plagen en de uittocht naar de berg Sinaï waar de wetgeving plaatsheeft. Vervolgens komt de bouw van de tabernakel gedetailleerd aan bod. Ondanks het dieptepunt rond het gouden kalf besluit het boek met Gods intrek in de tabernakel.

Dit dagboek volgt het Joodse dagelijkse leesrooster. Dit biedt een garantie dat alle tekstgedeelten aan bod komen. Ook is met regelmaat dankbaar gebruik gemaakt van de oude rabbijnse uitleg. Deze biedt niet zelden een verrassende inkijk in achtergronden bij de tekst. Door de zorgvuldige uitleg in dit dagboek, waarbij menig tekstdetail tegen het licht wordt gehouden, leest het boek Exodus als nieuw.

Aanbevolen voor een ieder die zijn kennis van de Bijbel wil verdiepen.

Voor een inkijkexemplaar, klik hier.

Dit boek bestellen?
Mail uw bestelling naar info@sifron.nl.
Het boek wordt u dan toegestuurd (geen verzendkosten), inclusief factuur, welke achteraf voldaan kan worden.