Bijbelse reisgids door Israël en Jordanië

BijbelsereisgidsCoverVoorzijdeDeze reisgids beschrijft de Bijbelse achtergronden bij een divers aantal plaatsen die de reiziger op zijn weg door Israël en Jordanië tegenkomt.
Aan de orde komen vele boeiende teksten, verhalen en profetieën uit het Oude en Nieuwe Testament die zich afspeelden of zullen afspelen in Israël en de omliggende volkeren, zoals Edom, Moab en Ammon.

De reisroute begint in dit boek bij de Jordaanse hoofdstad Amman (het Bijbelse Rabba) om vervolgens zuidwaarts te gaan, via de oude rijken Ammon, Moab, Edom en Midian naar de Rode Zee. Daar vervolgt de weg naar Israël. Vanuit Eilat gaat de weg via Timna, Engedi en Jeruzalem noordwaarts richting het Meer van Galilea. Vervolgens gaat het richting het westen, via onder andere de Karmel en Caesarea, om bij Tel Aviv en Jafo te eindigen.

Reizend langs deze plaatsen en door de Bijbel komen we verschillende hoogte- en dieptepunten tegen. De rode draad is echter die van Gods trouw aan zijn belofte aan Abraham, die zegen betekent voor Israël en de volkeren.

Deze gids is bedoeld voor verschillende doelgroepen. In de eerste plaats is dat uiteraard de reiziger of reisleider zelf. Door van te voren reeds te lezen wat de Bijbel vertelt over de te bezoeken plaatsen, kan de reis gericht voorbereid en bewust beleefd worden.
Ook thuisblijvers zullen met deze reisgids een betekenisvolle rondgang door de Bijbel kunnen maken.

Bijbelse reisgids door Israël en Jordanië  |  ds. G.A. Trouwborst  | ISBN 9789082836905  |  Paperback | 120 pag. | 12,5 x 20 cm | € 14,95

Voor een inkijkexemplaar, klik hier.

Deze reisgids bestellen?
Mail uw bestelling naar info@sifron.nl.
Het boek wordt u dan toegestuurd (geen verzendkosten), inclusief factuur, welke achteraf voldaan kan worden.